Fiecare început de iarnă îmbracă străzile, casele și orașele în straie de sărbătoare – beculețe colorate, beteală și decorațiuni de diverse forme și mărimi. Brazii devin în mod tradițional vedetele caselor, ale colindelor și poeziilor de Crăciun, iar familiile se adună în jurul lor. Anul acesta vor fi gătiți cu ornamente inedite, meșterite atent de mâini dibace. La atelierele lui Moș Craciun realizăm globuri handmade cu diverse tehnici, iar de data aceasta vă propunem decoupage.
Culori și semnificații
Știați că este importantă și culoarea globurilor de Crăciun? Fiecare simbolizează altceva și se spune că prevestește cum va fi anul pentru familia care le pune în brad. Albul, întâlnit în zilele noastre și ca argintiu, semnifică bucurie, echilibru și înțelepciune, dar și smerenie și bunătate. Roșul, culoare reprezentativă pentru costumul lui Moș Crăciun, are efecte binefăcătoare și aduce mulțumire și bucurie sufletească. Verdele, prezent în fiecare an în brad, aduce bunăstare, sănătate și înțelegere. Globurile de culoare albastră simbolizează liniștea, iar cele aurii lumina și bunătatea din oameni.
Cele mai valoroase globuri handmade
Cel mai scump glob de Crăciun din lume a fost vândut cu 92 000 de euro. El a fost sculptat în aur de 18k și încrustat cu diamante și rubine. Pentru a monta toate pietrele prețioase a fost nevoie de 130 de ore de muncă. Cu toate acestea, noi știm că cel mai valoros glob nu e pentru toată lumea și cel mai scump. Pentru unii, cele mai valoroase globuri sunt cele la care au contribuit chiar ei, singuri sau alături de cei dragi.
Pentru aceia dintre voi care vreți un brad autentic, încărcat cu decorațiuni și globuri handmade, am conceput atelierul de decorat globuri cu ajutorul tehnicii decoupage. Ne va fi ghid în aventura noastră de Crăciun Andreea Pîrcălăbescu de la Handmade concept by Andreea.
Atelierul este potrivit pentru copii de peste 4 ani și pentru cei mai mici dacă sunt însoțiți de părinți.
Cost atelier: 60 de lei
Vă puteți înscrie online AICI sau telefonic la numărul 0734131377.