V-ati intrebat vreodata: La ce ajută inteligența emoțională?
Dar este darul pe care aș vrea să-l ofer copilului meu, familiei mele?
Iată ce au răspuns părinții
”Darul pe care vreau sa-l fac eu este acela de a fi echilibrat și de a se adapta situațiilor stresante din viața sa”
”Eu vreau să aibă succes”
”Să fie curajos și independent”
”As vrea să fie empatic și bun”
”Să fie un campion”
”Să fie om”
Iată ce ne-au spus de-a lungul vremii părinții și astfel a apărut bucuria de a construi acest program unic în România
Copiii societății moderne au nevoie de o educație integrativă prin care să își hrănească sufletul și mintea, să se autocunoască, să-și cunoască abilitpțile și valoarea, limitele și mai ales nevoile și emoțiile care ne definesc.
Educația în privința abilităților emoționale și sociale s-a dovedit un ingredient active fundamental în dezvoltarea copiilor.
- De ce am construit acest program?
Am conceput acest progam de dezvoltare a inteligenței emoționale după ce, vreme îndelungată am tinut cursuri pentru copii și adolescenți, ne-am format si am făcut voluntariat
Programul MORE -Educație cu Rost este unic în România și ne asumăm să spunem că este cel mai complet și complex program de dezvoltare a inteligenței emoționale și sociale.
Datorită modului integrativ ce îmbină studiul, activitatea de grup, exercitiile practice prin tehnici de psihoterapie si drama terapie, activitățile de art-terapie, metafora, focus si relaxarea. S-a născut din experiență, studiul personal universitar, post universitar, după multe ore de dezvoltare personală,diferite formări de lungă durată printre care formare in psihoterapia cognitiv comportamentală si terapia centrata pe emotii, dar mai ales din dragostea pentru copii și oamnei în general.
Nu vorbim despre părinți răi sau copii răi
Ce vrea programul?
Acoperă nevoile copiilor si familiei de a-si dezvolta inteligență emoționala. O componenta poate mai importanta decât inteligenta cognitiva.
Parinții nu mai pot petrece la fel de mult timp cu copii,
copiii nu au la fel de mult acces la natura și repere.
De aceea am considerat necesar și oportun ca în România să se concretizeze un program de dezvoltare a inteligentei emotionale si sociale, de îmbunatățire a activității cognitiv comportamentale, adaptat copiilor români si nevoilor acestora.
Un program personalizat, ținând cont de nevoile societății noastre, de cultura, cutumele și traumele cu care am crescut fiecare, părinți, bunici dar si copii.
Cum s-a născut:
Programul Educatie cu Rost – MORE s-a nascut din firescul nevoilor, așteptărilor și bucuriilor copiilor și părinților din Romaniei, după ore de studiu și lucru intens.
Putem învăța din orice program dezvoltat pe meleaguri straine, dar acestea trebuiesc adaptate societății noastre, lucru ce poate fi realizat doar de către un specialist in stiintele educatiei, psihologie si art-terapie, care a petrecut mii de ore de studiu pentru a se forma si a practicat diferite metode de lucru, care au dat rezultat.
Toate acestea ne-au ajutat să punem la punct acest program sigur, eficient, noninvaziv, care cuprinde dezvoltarea cognitiv-comportamentală și emotională a copiilor, părinților, educatorilor și profesorilor dar și a tuturor celor ce intră în contact cu un copil sau mai mulți și doresc să o facă într-un mod adecvat.
La început a fost jocul.
Dintre toate jocurile copilăriei, cel mai mult mi-a plăcut acela de a întruchipa diferite personaje.
Așa am ajuns, mai târziu, să urmez cursuri de teatru și, încă o vreme după aceea, să predau arta actorului și mai târziu drama-terapie, după ce am absolvit studii de psihologie,formări în psihoterapie cognitiv comportamentală și terapia centrată pe emoții, dar și multe alte programe de dezvoltare a inteligenței emoționale.
A te imagina altcineva te poate descoperi pe tine mai mult decât te ascunde. Deseori și, sau mai ales, față de tine însuți.
Este un fel de a te căuta pe dinăutru și de a scoate de acolo, din tot felul de cufere neștiute și sertărașe ascunse, lucruri pe care nici nu bănuiai că le ai.
Bucurii care ți-au încălzit cândva inima, până să fie acoperite de praful vieții.
Frici care ți-au înghețat-o și pe care tocmai de aceea le-ai ascuns bine, să nu mai apară niciodată pe drumul tău, dar care ți-au ținut calea mereu, într-un fel pe cât de ascuns, pe atât de primejdios.
Frustrări nevindecate și puse la dospit bine, care te dau de gol când nu te aștepți.
Puteri tămăduitoare secrete, pe care niciodată nu le-ai fi accesat dacă nu te-ai fi jucat.
Forțe latente, aflate la mare adâncime ca râurile subterane, care te pot propulsa în lume pe piscuri care par de neatins.
Și câte și mai câte miracole.
O întreagă paletă de valențe și instrumente care sunt, de obicei, în fiecare dintre noi, dar pe care le ignorăm, fie din neștiință, fie din nepricepre, fie din comoditate.
Am început să-i învăț și pe alții să se joace astfel încât să se cunoască, să reușească acolo unde până mai ieri ratau, să facă performanță, să-și readucă zâmbetul pe chip, să-și facă viața mai frumoasă. Pe măsură ce îi conduceam pe drumul lor interior, ni se lărgea tuturor perspectiva vieții. Învățam la fel de mult ca aceia care vedeau în mine o călăuză prin joc.
Să vezi cum ies oamenii din depresii, cum își descoperă resorturi adânci pentru o detentă profesională mai mare, sau cum, pur și simplu, își înseninează existența, este o mare satisfacție.
Dar și mai fericit ești când reușești să faci pe cineva să crească drept dintr-un început.
Copiii sunt ca bureții. Primesc și bune, și rele cu aceeași lăcomie și, din această pricină, sunt ușor de îndrumat sau deturnat.
Am văzut în consilierea și asistența pe care le-am putea-o acorda copiilor o mare provocare și o bucurie.
De câte ori ai auzit că școala românească nu ne pregătește pentru viață?
Dacă și tu crezi măcar parțial acest lucru, atunci îți propunem un modul de educatie nonformala pentru copilul tău! Atelierele interactive cu tematici diverse îl vor pregăti pentru situații grele, pentru a lua decizii corect și pentru a deveni un adult cu încredere în sine.
În demersul nostru vom utiliza instrumente de lucru de succes din psihologie și pedagogie, din tehnicile de art-terapie și arta actorului. Vom desfășura activități prin care participantul să își dezvolte emisfera cerebrală dreaptă – intuiție, inteligența emoțională, creativitate, firesc.
Te-ai întrebat vreodată cu ce te ajută inteligența emoțională?
Educația bazată pe inteligenta emoțională nu este o abordare în termini de calcul. La fel ca majoritatea lucrurilor care dau sens vieții noastre și ne aduc satisfacție, educația este un proces extrem de complex și profund.
Beneficiile programului:
O conștientizare de sine și o întelegere de sine crescută
O abilitate mai mare de relaxare a corpului și de eliberare de tensiunea fizică
O concentrare si o atentie mai bune, elemente esențiale pentru o bună învățare
Abilitatea de a face față mai efficient situațiilor stresante, prin dezvoltarea în mod creativ a unui stil relaxat de a răspunde la factori stresori,
Un mai bun control al gândurilor, diminuând prevalența gândurilor nadorite,
Oportunitate crescută pentru comunicare și pentru o întelegere profundă între copil și părinte, datorită faptului că vă împartasiți gândurile și empțiile constant.
Autoindrumare și autodezvoltare – Autonomie
De ce sa aleg M.O.R.E. – Educație cu ROST program de dezvoltare a inteligenetei emoționale
În urma cursului participanții își dezvoltă încrederea, scapă de trac, reușind să se adapteze firesc provocărilor și diverselor situații de viață, dezvoltă de asemeni atenția și concentrarea, lucrul în echipă, gestionarea timpului imaginația, creativitatea, firescul, spontaneitatea, fantezia, transmisia gândurilor astfel încât la absolvire este pregătit pentru a dovedi că este un vârf indiferent de opțiunile sale în viață.
Va putea să se adapteze și mai ales să colaboreze într-un colectiv, să atragă atenția și să se armonizeze acolo unde își va desfașura activitatea .
Cursul nostru, unic, terapeutic din punct de vedere fizic și psihic, dă posibilitatea participantului prin antrenament să devina o fire puternică, energica, oferindu-i siguranță și usurința de a lua decizii rapide și eficiente în orice situație .
Ce face educația bazată pe inteligența emoțională pentru familia dumneavoastră?
În primul rând va oferi mai multa pace și mai putin stress vieții dumnevoastră. Este o metodă de a ne regăsi simțul echilibrului atunci când îngrijorarea ne copleșește, cooperarea se transformă în conflict, copii sau adolescenții se revoltă, iar membrii familiei nu stiu ce să facă mai întâi.
Vă asteptăm cu drag!
Adela Ioana Târziu