De cand ma stiu am fost atrasa de lucru de mână, poate și pentru că le vedeam pe bunica și pe mama croșetând, tricotând sau brodând. La școală am făcut primul meu mileu in punct românesc (cruciuliță),m-am împrietenit cu andrelele și croșeta și am învățat să trag la mașină la orele de lucru manual. După ce ani buni m-am îndeletnicit cu împletitul puloverelor, fularelor, jachetelor pentru cei dragi, în 2011 m-am înscris la o serie de ateliere de confecționat flori în tehnica japoneză Kanzashi. A fost o dragoste la prima vedere: petale ascuțite sau rotunde, simple, duble sau triple obținute din material textil se transformau în broșe, bentițe, cercei sau agrafe frumos colorate. De aici până la mărgelute nu a fost
decât un pas pe care l-am făcut repede și încetul cu încetul am învățat diferența dintre diversele tipuri de mărgele și cum le poți înșira folosind în diverse tehnici: peyote, netting, brickstitch sau herringbone, cubic right angle wave (craw).
Curiozitatea m-a făcut să merg mai departe și am participat la multe alte ateliere de mozaic, decoupage, impâslit, unde am învățat și alte lucruri interesante și am avut prilejul, astfel, să cunosc numeroase persoane pasionate de handmade ca și mine.
Am participat la numeroase târguri handmade din București, am ținut ateliere de decoupage și reciclare în cadrul manifestării Bazar de Cotroceni 2019 și din februarie 2019 țin ateliere de realizare a bijuteriilor din mărgele la Casa cu Rost.
Ioana Bărbulescu